KVDpro

.

KVDPro Filial i Torshälla

 

Sedan början på 2015 är vi nu en stolt del av KVD, (förr kallad Kvarndammen). Med vår egen filial här i Torshälla kan vi nu ta emot fordon som ska säljas. Förbereda dem inför försäljning samt finnas till förfogan till den nya ägaren vid upphämtning.

Alla varor som säljs via kvdpro.com genomgår ett oberoende test av professionella tekniker och resultaten redovisas i anslutning till varje enskilt objekt. KVD-testet uppskattas av såväl våra säljande som köpande kunder, då köpkraften på vår marknadsplats stärks när potentiella köpare vet skicket av fordonet de lägger bud på.

Vi på KVD tar hand om hela din affär som säljare, från första samtal till dess att pengarna finns på kontot. För köpande kunder hjälper vi till med alla dokument och erbjuder prisvärda finansieringslösningar och transporter. Hela köp- och säljprocessen är fullständigt transparent, till fördel för såväl säljare och köpare. Båda parter kan följa budgivningen i realtid och omedelbart se när ett nytt bud läggs. På så vis gör vi på KVD försäljningsprocessen enkel, riskfri och lönsam för både köpare och säljare.

 

Så testar vi maskiner och tunga fordon

 

KVD testar alla objekt som säljs genom kvdpro.com. De genomgår ett så kallat KVD-test, vilket utförs på olika sätt beroende på vilken typ av objekt det gäller. Testet är standardiserat och utförs av professionella fordonstekniker, därför kan vi vara en oberoende part mellan köparen och säljaren.

Beroende på vilken typ av objekt som gås igenom, omfattar testet allt från motor, växellåda, bromsar, inredning, däck samt utrustning och redskap. Teknikern kontrollerar så att objektets protokoll från besiktningen, dokumentation om servicehistoriken samt manualer är korrekta. Vi granskar och verifierar fordonets eller maskinens kilometer- eller timräknare och dokumenterar eventuella fel och brister.

För att du som budgivare ska känna dig trygg i att du har fått all information om skicket på det fordon eller maskin du lägger bud på, visas dokumentationen från testet öppet i objektbeskrivningen. Här publiceras även objektets betygsättning av karossen och inredningen. Läs mer om den betygsättningen nedan.

 

Betygsättning av kaross och inredning

 

Under KVD-testet betygsätts bland annat inredning, kaross, däck och utrustning. Man utgår då från att det är normalt med visst slitage, beroende på ålder och miltal/timmar. Betygsättningen utgår från följande beskrivningar:

  • Betyg 1 – Reparationsobjekt: Fordonet eller maskinen är mycket slitet/sliten och har skador som kräver reparationer
  • Betyg 2 – Under normalt skick: Fordonet eller maskinen är slitet/sliten och i sämre skick än ett genomsnittligt fordon eller maskin med samma mil- och timtal och ålder.
  • Betyg 3 – Normalt skick: Fordonet eller maskinen är normalt skött och skicket är i nivå med ett genomsnittligt fordon eller maskin med samma mil- och timtal och ålder.
  • Betyg 4 – Bra skick: Fordonet eller maskinen är välskött och i bättre skick än ett genomsnittligt fordon eller maskin med samma mil- timtal och ålder.
  • Betyg 5 – Fordonet eller maskinen är mycket välskött och i klart bättre skick än ett genomsnittligt fordon eller maskin med samma mil- och timtal och ålder.

För mer information besök www.kvdpro.com

.